Zomerse cocktails

  Het is de mooiste zomer sinds een hele lange tijd en dat betekent: tijd voor zomerse cocktails!  Alhoewel een koud biertje ook erg lekker is, kun je je gasten ook eens verrassen met een heerlijke cocktail. Geen romige drankjes, maar frisse en fruitige mixjes die in combinatie met een mooie presentatie voor een feestelijke dag kunnen zorgen. Hierbij enkele suggesties en de bijbehorende recepten:

  Met stip op nummer 1 de 'Soviet Sunset'. Een frisse en heldere cocktail, die naar meer smaakt!. Hou voor 1 glas de volgende hoeveelheden aan:

  soviet sunset30 ml Wodka lime
  30 ml Triple Sec
  30 ml Rose's Lime Juice
  sodawater
  ijsblokjes

  Vul een longdrinkglas met 2 of 3 ijsblokjes. Schenk de Wodka, de Triple Sec en de Rose's Lime Juice over het ijs. Aanvullen met soda en even voorzichtig roeren.

  Garneer met een glazen roerstaafje.

  Een goede tweede is de 'Perfect Kiss'. De 'Perfect Kiss' is een cocktail die er prachtig uitziet en misschien nog wel lekkerder smaakt! De volgende hoeveelheden gelden wederom voor 1 glas.

  perfect kiss20 ml Bacardi - wit
  20 ml Peach tree
  gecrushed ijs
  7-Up
  1 aardbei

  Maak eerst gecrushed ijs. Als je een ijscrusher hebt, gebruik je deze. Mocht je deze niet hebben, kunnen een hamer en een handdoek wonderen doen! Vul een cocktailglas voor de helft met het ijs en schenk daarover de Rum en de Peach tree. Vul aan met 7-Up en serveer direct.

  Garneer met een halve aardbei.

  Nog eentje dan voor de Bob onder het gezelschap: de 'Caribbean Cocktail'. Deze cocktail is alcoholvrij en zit vol vitaminen. Het recept is weer voor 1 glas.

  caribbean cocktail1 mango
  1 banaan
  20 ml limoensap
  jus d'orange
  ijsblokjes

  Schil de mango en snij hem vervolgens in stukken. Doe deze samen met de banaan, het limoensap en 3-4 ijsblokjes in de blender. Even blenden, jus d'orange naar wens toevoegen en verder blenden.

  Serveren in een tumbler (whiskeyglas) met twee ijsblokjes en garneren met twee limoenschijfjes. Niet te versmaden!© 2003 - 2016 NewEgo B.V.
recepten